Преміальний прибуток страховиків життя в Індонезії продовжує знижуватися

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За минулий рік сукупний прибуток сектора страхування життя Індонезії скоротився на 2%. За даними профільної асоціації (Індонезійської асоціації страхування життя, AAJI), доходи сектора страхування життя в Індонезії досягли 219,70 трлн. індонезійських рупій ($14 млрд).

Зниження показника преміального доходу склало 7,1%, що вплинуло на загальний дохід сектора. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо із заяви голови AAJI.

Глава AAJI пояснив зниження доходів від премій у 2023 році уповільненням продажів продуктів пайового страхування життя. “Загалом пенсійні плани страхування життя, як і раніше, демонстрували зростання, і в 2023 році обсяг премій склав 85,33 трлн індонезійських рупій”, – сказав він.

Нагадаємо, приріст преміального доходу страховиків Індонезії відстає за темпами від страхових претензій, що негативно позначається на прибутковості місцевих страхових компаній.

Раніше аналітики AM Best підтвердили негативний прогноз для сектора страхування Індонезії. Це зумовлено подальшим погіршенням фінансової стійкості первинних страховиків та їх схильності до кредитного ризику контрагента зі перестрахування.

Коментарі