Претензії морських перевізників через втрату кораблів в українських портах оцінюються в $500 млн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ряд страхових компаній, які покривають ризики морських перевезень, ймовірно, зіткнуться з претензіями на суму близько $500 млн щодо кораблів, які досі не можуть залишити морські порти України.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, кілька десятків морських суден залишаються заблокованими в українських портах через повномасштабну війну, яку розв’язала російська федерація.

За даними галузевих джерел, на які посилається агентство Reuters, «від 40 до 60 суден все ще знаходяться на мілині, і судновласники можуть вимагати від своїх страховиків відшкодування за ризиком повної втрати суден».

За словами президента асоціації морських страховиків IUMI Фредеріка Денефле, проблема для судновласників полягає в тому, що «андеррайтер виплачує конструктивний повний збиток, а потім набуває володіння судном в Україні». А це, на думку галузевого фахівця з Marsh, «останнє, що вони хочуть робити».

Нагадаємо, в Україні створено фонд на 20 млрд грн для страхового відшкодування збитків внаслідок пошкодження та/або повного знищення морських суден, що заходять до українських морських портів.

Коментарі