Приблизно 60% глобального врожаю не захищено страховкою: Swiss Re Institute

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітичний підрозділ швейцарської страхової групи Swiss Re Institute підготував звіт, присвячений проблемам у страхуванні врожаю та способам підтримки глобальної продовольчої безпеки.

Відповідно до звіту, інфляція цін на продукти харчування у 2021 та 2022 р.р. склала 41% та 34% відповідно. З огляду на це автори звіту покладають провідну роль в ефективному управлінні галузевими ризиками на страхування врожаю.

Інтернет ресурсу Укрстрахування зі звіту також відомо, що станом на 2022 рік загальний обсяг страхового покриття врожаю не перевищував 40%. «За нашими оцінками, у 2022 році близько 60% застрахованих культур у всьому світі залишилися незахищеними страхуванням, і ми оцінюємо дефіцит захисту у $113 млрд у глобальному еквіваленті премій у 2022 році», – йдеться у звіті.

Автори звіту зазначають, що державна підтримка мотивує як страховиків, так і страхувальників брати участь в ініціативах зі страхування врожаю. У свою чергу, за більш активної участі приватного сектора у страхуванні врожаю бюджетний тягар урядів також може знизитись.

Коментарі