Прибуток HSBC Holding знизився на 80%, акції подешевшали на 7,5%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародний фінансовий холдинг HSBC Holdings повідомив про скорочення на 80% прибутку за четвертий квартал 2023 року. Це зниження прибутку стало наслідком «несподіваних витрат на активи в китайському банку та продажу своїх роздрібних операцій у Франції».

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування, операційний прибуток HSBC Holding склав $1 млрд проти $5,05 в аналогічному періоді 222 року. Комісійні витрати за частку в Bank of Communications становили $3 млрд, ще $2 млрд становили витрати від продажу підрозділу у Франції.

Після публікації результатів за четвертий квартал вартість акцій HSBC на Лондонській біржі знизилася на 7,5%, що стало найбільшим внутрішньоденним падінням з жовтня 2022 року.

Нагадаємо, фінансовий холдинг HSBC купує бізнес роздрібного управління капіталом міжнародної фінансової групи Citigroup. Угода зміцнить позиції HSBC на території материкового Китаю, повідомляє агентство Bloomberg. Згідно з умовами угоди, покупка включає активи та депозити заможних клієнтів в 11 великих містах Китаю на суму близько $3,6 млрд. Інші деталі угоди, у тому числі її вартість, не повідомляється. У заяві HSBC йдеться, що закриття угоди очікується у першій половині 2024 року.

Коментарі