Прибуток корейських страховиків скоротився через невдачі в інвестиційній діяльності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сукупний обсяг чистого прибутку страхового сектора Південної Кореї в першому кварталі 2024 року скоротився на 11% до 4,84 трлн ($3,5 млрд). Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту фінансового регулятора FSS.

За даними Служби фінансового нагляду, зниження прибутку пояснюється погіршенням прибутковості інвестицій через високі процентні ставки, що призвело до знецінення вартості фінансових активів страхових компаній.

Преміальний прибуток страховиків життя зріс на 1,7%, преміальний прибуток компаній non-life зріс на 27,9%.

На сьогоднішній день у Південній Кореї працюють 22 компанії страхування життя та 31 компанія із сектора майнового, ризикового та страхування відповідальності.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що через загострення демографічної кризи в Південній Кореї компанії зі страхування життя роблять кроки для розширення своєї продуктової лінійки.

Згідно з повідомленням місцевого ділового видання Korea Times, компанії зі страхування життя пропонують покриття медичних витрат, пов’язаних з тяжкими захворюваннями, намагаючись досягти «прориву в бізнесі на тлі складних умов продажу».

Коментарі