Прибуток Mapfre у першому кварталі знизився через виплати у зв’язку із землетрусом у Туреччині

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Перестрахувальна компанія з Іспанії Mapfre Re у першому кварталі наростила преміальний дохід на 8% до 2,0 млрд євро.

Незважаючи на витрати компанії, пов’язані з виплатами внаслідок землетрусу в Туреччині в розмірі 102 млн. євро, чистий прибуток компанії склав 33,4 млн. євро.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що Mapfre, яка є материнською компанією перестраховика Mapfre Re, у першому кварталі збільшила преміальний дохід на 19% до 7,8 млрд євро.

Сукупний прибуток Mapfre склав 9,1 млрд євро, що на 21% перевищує аналогічний показник минулого року. Водночас чистий прибуток страховика знизився на 17% до 128 млн євро внаслідок витрат на ризик землетрусу (77 млн євро).

«Ці результати вселяють у нас оптимізм у нинішніх умовах і є доказом сили нашої бізнес-моделі», – прокоментував президент Mapfre Антоніо Уертас.

Раніше Mapfre заявила про призупинення своїх боргових зобов’язань перед SVB та Credit Suisse на загальну суму $22 млн. Згідно із заявою страховика, $22 млн припадають на облігації SVB та $10 млн облігації Credit Suisse. У Mapfre не повідомили, чи має намір компанія робити списання вартості цих облігацій, але відомо, що ця сума є незначною по відношенню до капіталізації Mapfre.

Коментарі