Прибуток страхового холдингу Tokio Marine падає через збитки по ризику катастроф і Covid

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна холдингова страхова компанія Tokio Marine Holdings підбила підсумки за дев’ять місяців фінансового року, повідомивши про прибуток у розмірі 271,4 млрд ієн ($2,1 млрд), що на 28% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що падіння прибутку в компанії пояснюють витратами на ризик природних катастроф, зокрема, ураганом Ян та повенями в Європі. Крім цього Tokio Marine зіткнулася з високими вимогами щодо ризику Covid у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Нагадаємо, 30 вересня 2022 року Tokio Marine оприлюднила перелік зобов’язань, спрямованих на скорочення інвестиційної та страхової підтримки проектів з видобутку бітумінозних пісків, розвідки нафти та газу в районі Арктики. Однак, на думку екологічних організацій, кліматичні зобов’язання міжнародного страхового холдингу з Японії Tokio Marine є недостатніми, щоб відповідати глобальним стандартам.

Раніше також повідомлялося, що Tokio Marine набула членства в екологічній групі страховиків Net Zero Insurance Alliance, зобов’язавшись не пізніше 2050 року домогтися нульового вуглецевого сліду у своїх операційних та виробничих процесах.

Коментарі