Пробіл страхового захисту ризику природних катастроф є проблемою: Aon

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Минулого року сукупний обсяг застрахованих збитків від природних катастроф становив $118 млрд або 31% від загальної економічної шкоди. Про це йдеться в аналітичному звіті міжнародного страхового та перестрахувального брокера Aon.

Автори звіту вказують на серйозний розрив у страховому захисті ризиків, пов’язаних із подіями природного катастрофічного характеру.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Climate and Catastrophe Insight відомо, що більшість збитків від стихійних лих було покрито в США, натомість значна частина збитків у країнах Європи, Близького Сходу та Африки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону та Північної та Південної Америки залишилися незастрахованими.

«Це показує, що усунення розриву в захисті, як і раніше, являтиме собою проблему, але також і величезну можливість для певних регіонів», – йдеться у звіті.

За даними міжнародного страхового та перестрахувального брокера Gallagher Re, сукупні економічні збитки від стихійних лих у 2023 році становили $357 млрд, з яких третина припадає на сектор перестрахування ($123 млрд).

Коментарі