Прогноз для британського сектора P&C погіршився до рівня «негативний»: Moody’s

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Інфляційний тиск та уповільнення економічного зростання негативно позначаються на прибутковості британських компаній із сектора страхування майна та ризику нещасного випадку. З огляду на ці фактори, міжнародне рейтингове агентство Moody’s знизило прогноз для британського сектора P&C зі “стабільний” до “негативний”.

Інтернет ресурсу Укрстрахування зі звіту Moody’s також відомо, що протягом 1,5 років компенсувати падіння прибутковості страховиків P%C не зможе навіть відновлення інвестиційних операцій.

“Ми розглядаємо тривалу високу інфляцію як ключовий ризик для доходів страховиків P&C, оскільки це, ймовірно, також призведе до збільшення заробітної плати, медичних витрат та витрат на довгостроковий догляд”, – йдеться у звіті Moody’s. Інфляція також веде до збільшення вартості страхового відшкодування за договорами майнового та страхування від нещасного випадку.

Разом з тим, сектор страхування життя у Великій Британії може отримати вигоду від високого попиту на ануїтети, оскільки все більше британських компаній прагнуть позбутися своїх пенсійних зобов’язань.

Коментарі