Прогнозний обсяг прибутку НБУ для сплати до бюджету за підсумками 2022 року становить 19,4 млрд. грн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За 6 місяців з початку року обсяг активів Національного банку України збільшився на 3% до 1 417 млрд грн, кредитний портфель знизився на 9,7%, а прибуток на кінець звітного періоду склав 69,7 млрд грн.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту НБУ за перше півріччя також відомо, що частка цінних паперів України в портфелі НБУ збільшилася з 23,5% (на початок року) до 39%. Разом з тим, через скорочення обсягів золотовалютних резервів частка активів, що їх формують, зменшилася з 63% (на початок року) до 48%.

У коментарях до звіту НБУ сказано, що зазначений обсяг консолідованого прибутку не є прибутком до розподілу, який підлягає перерахуванню до Державного бюджету. «Зобов’язання Національного банку щодо прибутку до розподілу, що підлягає перерахуванню до Державного бюджету, буде сформовано за підсумками всього 2022 року та оприлюднено навесні 2023 року», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Прогнозний обсяг прибутку, що підлягає сплаті до Державного бюджету за підсумками 2022 року, становитиме 19,4 млрд. грн.

Раніше повідомлялося, що Правління Національного банку України ухвалило рішення про анулювання всіх ліцензій, виданих страховій компанії “Український страховий стандарт”.

Коментарі