Проникнення страхування від землетрусів у Туреччині на рівні 52%: AM Best

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За словами аналітиків AM Best, з 2000 року страхування від землетрусів у Туреччині є обов’язковим для приватних будинків у межах муніципальних кордонів та покривається державним пулом страхування від катастроф TCIP.

AM Best зазначає, що за відсутність страховки не передбачено юридичних санкцій, і, як наслідок, рівень охоплення страхуванням дуже відрізняється по всій Туреччині і нижче в південно-східних регіонах країни, де сталися землетруси.

«Останні дані TCIP припускають проникнення обов’язкового страхування від землетрусів на рівні близько 52% у регіоні, що найбільше постраждав від [землетрусів]».

TCIR покриває страхові суми до встановленого рівня, але страхування вище за цей рівень є необов’язковим і не покривається пулом. TCIR використовує традиційне міжнародне перестрахування та альтернативний ринок капіталу через випуск облігацій.

«Munich Re і Swiss Re мали найвищі частки ризику в програмі перевищення збитків, а потужності, що вважаються, були надані міжнародними перестраховиками в Європі, на лондонському ринку і на Бермудських островах», — продовжив AM Best

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що попередній обсяг збитків внаслідок двох потужних землетрусів у Туреччині оцінюються у суму понад $1 млрд.

Коментарі