Пропозиція про розподіл бізнесу HSBC не отримає підтримки з боку акціонерів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сьогодні відбудуться загальні збори акціонерів міжнародного фінансового холдингу HSBC, на яких вирішуватиметься питання про можливу реорганізацію структури бізнесу та виділення азіатського сегменту в окремий підрозділ.

На цьому наполягає мажоритарний акціонер HSBC – китайська страхова група Ping An через пропозицію гонконгських інвесторів.

Як стало відомо інтернет-ресурсу Укрстрахування, для того, щоб таке рішення було прийнято, необхідна підтримка не менше 75% голосів учасників загальних зборів. За даними агентства Reuters, найімовірнішим результатом голосування може стати підтримка банку HSBC з боку інших інвесторів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Ping An публічно закликала HSBC виділити свій азіатський бізнес і бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць. Після цього Рада директорів фінансового холдингу HSBC рекомендувала акціонерам не підтримувати пропозицію Ping An про перегляд структури HSBC та виділення його азіатського бізнесу.

Раніше повідомлялося, що в першому кварталі прибуток міжнародної фінансової групи HSBC збільшився майже втричі до $12,9 млрд, перевищивши прогнозну оцінку $8,6 млрд. Це, на думку аналітиків Bloomberg, допоможе послабити напруженість між HSBC і Ping An.

Коментарі