Регулятор намагається вирішити проблему нестачі агрострахування у Пакистані

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Комісія з цінних паперів та бірж Пакистану (SECP) заявила, що підприємства сільського господарства відчувають гостру необхідність у страховому покритті.

Згідно з заявою SECP, у Пакистані на сільськогосподарський сектор припадає не більше 2% від усього преміального доходу, хоча агровиробники приносять 23% національного ВВП.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, агрострахування з державною підтримкою в Пакистані становить лише 14% від необхідного обсягу.

Згідно із заявою SECP, у країні існують проблеми, які перешкоджають зростанню сільськогосподарського страхування, включаючи обмежені можливості страхової галузі покривати суттєві збитки у сільськогосподарському секторі та відсутність надійних даних, необхідних для оцінки ризиків. Важливе значення має недостатнє інформування про страхування та «повсюдна відсутність культури страхування серед фермерів», які вважають таке страхування недоступним чи невигідним.

Регулятор пропонує провести переоцінку існуючих схем страхування та створити страхові пули для консолідації ризиків, зробивши сільськогосподарське страхування фінансово вигідним та економічно доцільним.

Коментарі