Рейтингова агенція Moody’s погіршила прогноз для страхової компанії Direct Line

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Moody’s підтвердило рейтинг фінансової стійкості страхової компанії Direct Line Insurance Group та змінило прогноз зі стабільного на негативний.

Зміна прогнозу щодо страховика зумовлена погіршенням прибутковості у поєднанні з очікуваним подальшим скороченням доходів внаслідок високої інфляції та складних умов ціноутворення на ринку торгової нерухомості Великобританії та страхових послуг.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Direct Line постраждала через інфляцію та порушення ланцюжків поставок, що призвело до зростання витрат на ремонт застрахованих автомобілів та, відповідно, погіршення фінансових результатів компанії за 2022 рік.

У компанії ухвалили рішення відмовитися від виплати дивідендів за підсумками року, що спричинило різкий обвал вартості акцій, внаслідок чого Direct Line втратила майже чверть своєї ринкової вартості.

«Рада директорів визнає важливість дивідендів для наших акціонерів і продовжує вживати заходів для відновлення стійкості балансу та здатності виплачувати дивіденди як пріоритет, що відповідає нашому послужному списку у забезпеченні доходів для акціонерів», — заявив генеральний директор Direct Line.

Коментарі