Ринок кіберстрахування відновлюється після дворічного спаду: AM Best

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після дворічного періоду скорочення прибутковості сектора кіберстрахування в США спостерігається відновлення на тлі підвищення ставок, суворішого андеррайтингу та зниження атак програм-вимагачів. Такий висновок зробили автори нового звіту міжнародної рейтингової агенції AM Best, аналізуючи ситуацію на ринку кіберстрахування США.

За даними AM Best, у 2022 році преміальний дохід ринку кіберстрахування в США збільшився на 50% до $7,2 млрд. При цьому покращився коефіцієнт збитковості як для індивідуальних полісів, так і для пакетних страхових покриттів.

«Оскільки кібервсесвіт розширюється і стає все більш складним зі штучним інтелектом, що створює нові ризики, а атаки програм-змагачів повертаються на чільне місце в 2023 році, попит на кіберпокриття буде тільки зростати», – прокоментував Крістоф Грем, старший галузевий аналітик AM Best.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту AM Best також відомо, що ринок кіберстрахування переорієнтується у бік індивідуальних полісів, які тепер є кращими серед великих страхових компаній. Частка таких покриттів становить приблизно 70% від кількості.

Коментарі