Ринок страхових технологій зберігає потенціал, але фінансування падає

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Венчурне фінансування страхових стартапів скоротилося до рівня 2018 року, але потенціал цього сегменту ринку, як і раніше, оцінюється у $7 трлн.

У першій половині 2023 року інвестиції в insurtech склали $2,4 млрд, що на 45% нижче за аналогічний показник минулого року.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту платформи Dealroom за участю Mundi Ventures, MAPFRE, NN Group та Generali.

Найбільший спад фінансування (62%) зазначається у проектах, які вже подолали ранні етапи залучення капіталу. Натомість стартапи на ранніх стадіях у посівних раундах чи раундах серії А показали більшу стійкість із зниженням на 29%. Ці цифри наголошують на потенціалі зростання ринку страхових технологій, оскільки стартапи на ранніх стадіях продовжують залучати фінансування.

Лідерство в галузі інвестицій у страхові технології утримують США, у Європі найбільше фінансування залучають стартапи їх Великобританії, Німеччини та Франції. Натомість Італія, Нідерланди та Естонія демонструють зростання у раундах фінансування стартапів на ранніх стадіях.

Коментарі