Ризик соціальної напруженості безпосередньо пов’язаний із зростанням дезінформації: WEF

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У звіті WEF про глобальні ризики 2024 року окрему увагу приділено впливу дезінформації на загальний ландшафт ризиків. Відповідно до звіту, вплив електоральних процесів у світі посилить зв’язок між фальсифікованою інформацією та соціальними протестами.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що головні побоювання на 2024 рік включають постійну кризу вартості життя, взаємопов’язані ризики дезінформації, у тому числі викликані штучним інтелектом, а також соціальну поляризацію.

«Оскільки найбільші економіки готуються до виборів найближчими роками, очікується, що зв’язок між фальсифікованою інформацією та соціальними протестами займатиме центральне місце. Міждержавні збройні конфлікти входять до п’яти головних проблем на найближчі два роки, а геополітична напруженість, що лежить в їх основі, сприяє ризику поширення конфлікту», – йдеться у звіті.

15 січня у швейцарському Давосі розпочне свою роботу 54-те щорічне засідання Всесвітнього економічного форуму (WEF), у якому візьмуть участь понад 100 урядів, найбільші міжнародні організації, партнери WEF, експерти, лідери громадянського суспільства, журналісти та соціальні підприємці.

Коментарі