Шахрайство в онлайн-страхуванні: копії веб-сайтів, злам облікових записів та фантомні посередники

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Асоціація британських страховиків ABI провела дослідження, присвячене обізнаності автомобілістів та власників транспортних засобів щодо шахрайства у сфері онлайн-страхування.

Згідно з результатами опитування, приблизно третина респондентів ніколи не чули про шахрайство у сфері онлайн-страхування, а четверо з п’яти осіб (81%), поінформовані про страхове шахрайство, ніколи не чули про фальшиву рекламу, яка наводить на шахрайські веб-сайти.

«Шахрайство у сфері онлайн-страхування широко поширене і стає дедалі витонченішим, тому дуже важливо зберігати кібер-підкованість і знати різницю між реальною угодою та угодою, в якій є ознаки чогось підозрілого», – прокоментувала Урсула Джаллоу, директор Бюро боротьби з шахрайством у страхуванні (IFB).

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування з матеріалів звіту ABI, одним із видів шахрайства під час онлайн-страхування є створення фейкової копії веб-сайту страховика та його документації, щоб обманом змусити людей інвестувати у неіснуючі продукти. Крім цього, шахраї здійснюють незаконне збирання даних, включаючи захоплення облікових записів, а також використовують «фантомних посередників».

Коментарі