Шахрайство з цінними паперами коштувало страховій групі Allianz $6 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова група Німеччини Allianz SE зобов’язана виплатити $6 млрд за спотворення інформації про інвестиційний ризик, створюваний групою хедж-фондів у США.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з рішення суду в Нью-Йорку, який розглядав справу про шахрайство з цінними паперами в інвестиційному підрозділі страховика Allianz Global Investors (AGI).

AGI визнала провину, що є безпрецедентним у сфері фінансових справ. За словами окружного судді Коллін МакМахон, “AGI – перша корпорація, яку вона засудила за 25 років свого перебування в суді”.

Нагадаємо, інвестиційний підрозділ Allianz Global Investors та структуровані альфа-фонди Allianz у США з активами під управлінням на суму 13 млрд євро проводили ризиковані операції, що відбилося на низці американських пенсійних фондів. За цими діями були скарги клієнтів, судовий позов Мін’юсту США, а фінансовий регулятор Німеччини BaFin почав розслідування про причетність топ-менеджерів страхової групи Allianz до операцій, пов’язаних з її інвестиційними підрозділами.

Пізніше стало відомо про звільнення двох топ-менеджерів, діяльність яких порушувала політику компанії, спрямовану на забезпечення дотримання галузевих норм та стандартів щодо підготовки та надання повідомлень клієнтам».

Коментарі