Схему страхування військових ризиків для України розробляють у Європейській комісії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Для України готується пілотний проект надання гарантій експорту та страхування воєнних ризиків. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровськіс, виступаючи на засіданні Європарламенту.

На його думку, відсутність страхування на випадок подій, пов’язаних із війною, є однією з перешкод для залучення приватного бізнесу до відновлення України. Він також сказав, що наразі між Європейською комісією та Світовим банком ведуться переговори про надання 40 млн. євро для підтримки малих та середніх підприємств в Україні. Ці кошти, як кредит від Світового банку, будуть підкріплені гарантіями від ЄС.

Крім цього Валдіс Домбровскіс сказав, що Єврокомісія, Великобританія та Європейський банк реконструкції та розвитку працюють над “схемою заохочення страхової галузі до запуску полісів страхування військових ризиків для України”.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Великобританія проводить Конференцію з відновлення України в Лондоні 21-22 червня, щоб заручитися підтримкою світових лідерів щодо фінансування відновлення країни після війни. На заході Великобританія сподівається переконати інвестиційні компанії, а також технологічні, енергетичні та оборонні компанії підтримати відновлення України.

Коментарі