Ще один страховик добровільно залишить ринок шляхом виконання страхового портфеля: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України погодив план виходу страховика із ринку шляхом виконання страхового портфеля. Йдеться про ПрАТ СК «Енергорезерв».

Рішення про вихід із ринку та затвердження плану виходу з ринку ПрАТ СК «Енергорезерв» шляхом виконання страхового портфеля було прийнято на загальних зборах акціонерів зазначеної компанії.

«Після завершення процедури виходу з ринку шляхом виконання страхового портфеля страховик зобов’язаний звернутися до Національного банку із заявою про анулювання ліцензії на провадження страхової діяльності», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про добровільний вихід із ринку двох компаній – СК «Інтер-Плюс» та СК «Фенікс». Після завершення процедури виходу з ринку через виконання страхового портфеля страховики зобов’язані звернутися до Національного банку із заявами про анулювання ліцензії на провадження страхової діяльності.

Нагадаємо, загальний обсяг премій із ризикового страхування в Україні за 2023 рік зріс на 20%. Цьому сприяло покращення умов безпеки на підконтрольній Україні території та системна робота з оздоровлення та забезпечення прозорості ринку.

Коментарі