Ще рано говорити про перемогу над інфляцією: аналітики Swiss Re Institute

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітичний підрозділ швейцарської страхової групи Swiss Re Institute підготував нову доповідь про економічні та фінансові ризики у 2024 році.

Основні висновки доповіді полягають у тому, що, незважаючи на деяке зниження інфляції, глобальна економіка сповільниться наступного року, а в Європі продовжиться економічна стагнація.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на доповідь, компроміс у грошово-кредитній політиці між стійким зниженням інфляції до 2% та підтримкою економічного зростання, ймовірно, стане складнішим у 2024 році. Автори звіту також попереджають, що ще рано говорити про перемогу над інфляцією, незважаючи на покращення показників на ринку праці із зростанням заробітної плати.

У доповіді також прогнозується зниження облікових ставок у другому кварталі 2024 року з боку Європейського центрального банку та Федеральної резервної системи США.

«Уповільнення світової економіки у 2024 році, як і раніше, є нашим базовим прогнозом. Прогрес інфляції був значним, але, хоча ринки праці залишаються напруженими, ще зарано вважати дезінфляцію завершеною. Ми очікуємо, що центральні банки візьмуть участь у зниженні ставок наступного року», – йдеться у звіті.

Коментарі