Щорічний обсяг страхового шахрайства у США перевищує $308 млрд.

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Коаліції проти страхового шахрайства (Coalition Against Insurance Fraud), щорічна вартість незаконних операцій зі страховкою становить понад $308 млрд. За період з 1995 року цей показник зріс із поправкою на інфляцію вдвічі, доповнившись новими видами шахрайства.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Коаліції також відомо, що майже $156 млрд передбачуваного страхового шахрайства включають додаткові лінії страхування, зокрема охорону здоров’я, компенсацію працівникам та страхування життя. Особливу роль у зростаючому шахрайстві зі страховкою відіграють сучасні цифрові технології та кібернетична вразливість – як клієнтів, так і страховиків.

Автори звіту наголошують на неможливості дати точну вартісну оцінку страхового шахрайства, оскільки «фактичну вартість страхового шахрайства для американських громадян неможливо точно виміряти». Тому у своєму аналізі використовують «найкращі доступні дані та ресурси для оцінки економічної шкоди, яку шахрайство зі страхуванням завдає щороку в США».

Коментарі