Шокуючі оцінки діяльності глобальних страховиків наводяться у доповіді ShareAction

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальний страховий сектор протягом чотирьох років виплачував понад $100 млрд на рік за позовами, пов’язаними з впливом глобального потепління, включаючи повені, урагани та пожежі.

Водночас страховики продовжують інвестувати та гарантувати у проекти, пов’язані з викопним паливом та виробництвом зброї. Про це йдеться в доповіді Insuring Disaster 2024, підготовленій аналітиками благодійної організації ShareAction.

Інтернет ресурсу УкрСтрахівні з матеріалів доповіді відомо, що з 65 найбільших страхових компаній лише 2 взяли на себе зобов’язання виключити андеррайтинг чотирьох найспірніших у світі проектів з копалин, а 67% страховиків не виключають страхування компаній, які виробляють хімічну зброю та касетні снаряди.

Автори доповіді називають ці результати «шокуючими», які «показують кричущу нездатність страхового сектора виконати свої обов’язки щодо захисту людей та планети».

Страховий ринок Lloyd’s of London посів третє місце знизу за своєю груповою політикою. Майже половині його основних керуючих агентів не вдалося досягти єдиного ключового стандарту, включаючи керуючу агенцію Aegis, яка набрала 0% в опитуванні», – йдеться у звіті.

Коментарі