Штату Каліфорнія загрожують не лише лісові пожежі, а й повені

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Північноамериканський штат Каліфорнія менш ніж на 2% покритий страховим захистом ризику повеней. Цей показник для штату, який щороку зазнає наслідків зміни клімату у вигляді лісових пожеж, є дуже низьким.

Представники страхової галузі застерігають жителів Каліфорнії від зростаючого ризику повеней, які можуть статися навіть у найпосушливіший період.

«Сьогодні у Каліфорнії немає безпечних місць. Навіть населені пункти, розташовані далеко від річок та узбережжя, стикаються з зростаючою небезпекою. Опади можуть піти будь-де», – прокоментував аналітик підрозділу з моделювання ризиків катастроф Moody’s. За його словами, райони Каліфорнії стають все більш уразливими для повеней через зміну частоти та інтенсивність опадів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з коментаря Moody’s відомо, що високі ціни на житло в Каліфорнії та зростаючі тарифи на страхування призводять до того, що домовласники відмовляються покривати страховкою ризик повені. «Навіть ті, хто має купити страховку від повені, щоб отримати іпотеку, можуть відмовитися від неї у наступні роки, роблячи ставку на те, що їхній кредитор цього не помітить», – прокоментував аналітик Moody’s.

Коментарі