Швейцарська Zurich Insurance продовжує страхувати нові нафто- та газові проекти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Швейцарська страхова група Zurich Insurance надає страхове покриття для підприємств, пов’язаних із вугіллям, нафтою та газом, на $600 млн щорічно. Такі дані надав координатор групи неурядових кліматичних організацій Insure Our Future Пітер Босхард.

За його словами, Zurich Insurance займає шосте місце серед найбільших страховиків, які надають покриття для проектів, пов’язаних з викопним паливом.

«Allianz, AXA, Generali та інші великі страхові компанії більше не займаються таким бізнесом. Але Zurich ставить свої інтереси у прибутки вище за наші інтереси про здорову планету – навіть у рік, коли вони фіксують рекордні прибутки», – сказав Босхард.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування із заяви Insure Our Future відомо, що Zurich Insurance бере участь у розробці нових нафтових проектів у Північному морі, терміналів ЗПГ у США, вугільних шахт у США.
Zurich Insurance є єдиною великою європейською страховою компанією, яка продовжує страхувати нові проекти розробки нафти та газу, що суперечить науці про клімат та власні зобов’язання.

Коментарі