Системні ризики для страхової галузі залишаються на низькому рівні: IAIS

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна асоціація страхових регуляторів IAIS опублікувала звіт GIMAR про глобальний страховий ринок, його головні системні ризики та перспективи розвитку.

Як з’ясував інтернет ресурс УкрСтрахування, оцінка системного ризику для глобальної страхової галузі знизилася до 3,1% станом на кінець 2022 року, що нижче за аналогічний показник у 2021 році. Порівняно з банківським сектором страхова галузь змогла утримати на досить низькому рівні загрози системних ризиків.

Незважаючи на незначне зниження обсягу сукупних активів на тлі падіння вартості акцій, глобальна страхова галузь очікує на «стабільний або трохи негативний показник платоспроможності» через невизначеність економічної ситуації.

Факторами ризику для прибутковості страховиків називають інфляція, втрачена вигода, зниження попиту через падіння купівельної спроможності в секторі майнового страхування.

У звіті також йдеться, що серед головних ризиків страхової галузі, як і раніше, залишаються збитки через природний катастрофічний характер.

Коментарі