СК «Альянс» виключено з Держреєстру, ліцензії компанії анульовані: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рішенням Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг від 19 грудня 2022 року у страхової компанії «Альянс» анульовано низку ліцензій на провадження страхової діяльності. Крім цього страховика виключено із Державного реєстру фінансових установ України на підставі його власної заяви.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування раніше повідомляв, що станом на 1 грудня 2022 року кількість страхових компаній в Україні становить 130, страхових брокерів 63.

Згідно з звітом НБУ, у листопаді 2022 року ринок небанківських фінансових послуг залишили 50 компаній, у тому числі 7 страховиків. Кількість небанківських фінансових установ (компаній) скоротилася до 1522 року проти 1572 року місяцем раніше.

Раніше щодо двох страхових компаній Національним банком України вжито заходів впливу за порушення ліцензійних вимог. Страхова компанія «Альфа Страхування» та СК «Мотор-Гарант» зобов’язані в строк до 5 грудня 2023 року усунути виявлені порушення. Йдеться про невідповідність вимогам до ділової репутації постачальників фінансових послуг.

Коментарі