Скандинавський страховик Sampo підтверджує річні цілі на прибуток

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Cтрахова група Sampo повідомила, що її прибуток за третій квартал зріс до 391 млн євро проти 82 млн євро роком раніше. Усього з початку року прибуток до оподаткування Групи склав 1,11 млрд євро проти 627 млн євро за 9 місяців минулого року.

Коментуючи результати роботи за три квартали, генеральний директор Sampo сказав: «У третьому кварталі ми побачили продовження тенденцій, що спостерігалися раніше 2023 року. Ми досягли чудового зростання премій на 12 відсотків з поправкою на валютні курси, цінова кон’юнктура на ринку автострахування Великобританії продовжувала покращуватися, а вищі відсоткові ставки підтримали інвестиційний дохід».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у першому півріччі операційний прибуток склав 722 млн євро, що на 32% перевищує аналогічний показник минулого року. Якщо порівнювати з базисним показником минулого року без урахування МСФЗ, показник скоротився на 52%.

Прогноз на 2023 рік залишається для Групи незмінним, незважаючи на те, що на чистий фінансовий результат істотно вплине розвиток ринків капіталу.

Коментарі