Станом на 1 березня міжнародні резерви України становлять $28,9 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 березня 2023 року міжнародні резерви України становили $28,9 млрд проти $29,9 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів за місяць скоротився на 3,5%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок валютних інтервенцій, що проводяться Національним Банком України, для покриття різниці між попитом і пропозицією на валютному ринку України.

Обсяг чистого продажу валюти в лютому становив $2,45 млрд, що на $609 млн менше за аналогічний показник за січень 2023 року. У НБУ кажуть, що «зменшення обсягів валютних інтервенцій НБУ порівняно з попереднім місяцем зумовлене як остаточним виснаженням тиску з боку додаткових бюджетних видатків наприкінці 2022 року, так і стабілізацією курсових очікувань». Стабільність валютного курсу стала результатом «послідовної монетарної політики НБУ та відмови від прямого фінансування дефіциту бюджету у 2023 році».

Протягом лютого на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $2,4 млрд, зокрема $2,0 млрд – від США через трастовий фонд Світового банку, $330 млн – від розміщення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), номінованих у валюті.

Коментарі