Страхова галузь Бельгії стабільна, незважаючи на інфляцію та геополітичну невизначеність

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За оцінками аналітиків Moody’s Investors Service, перспективи для страховиків Бельгії залишаються стабільними на тлі зростання відсоткових ставок, які «підтримуватимуть дохідність інвестицій страховиків».

Чинник негативного впливу інфляції, уповільнення економіки та геополітичної невизначеності на результати діяльності бельгійських страховиків буде врівноважений високими ставками.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування зі звіту Moody’s Investors Service, обсяг преміального доходу в секторі страхування життя відновився після пандемії на 4%, що перевищує середньорічний показник за 2014–2020 роки. «Разом з тим, попит на страхування життя сповільнився у 2022 році. Премії знизилися на -0,9% порівняно з 2021 роком і, ймовірно, залишаться низькими у 2023 році. – йдеться у звіті.

Раніше страхова асоціація Бельгії Assuralia повідомила, що минулого року страховики Бельгії заробили рекордні 30,5 млрд. євро у вигляді страхових премій. 14,5 млрд євро із загального преміального доходу посідає сектор загального страхування за ризиком непередбаченої події.

Коментарі