Страхова група Ping An вивчає варіанти для продажу своєї частки у банківському холдингу HSBC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова група Китаю Ping An Insurance розглядає різні варіанти скорочення своєї частки у фінансовому холдингу HSBC. На сьогоднішній день Ping An є найбільшим міноритарним акціонером HSBC із часткою 7,97%.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Ping An продала 5,65 млн акцій банківського холдингу HSBC, що належать їй, на загальну суму $50,1 млн.

Згідно зі звітом Ping An, підрозділ з управління активами продав близько 0,4% акцій HSBC Holding. В результаті операції частка Ping An у банківському холдингу HSBC скоротилася з 8,01% до 7,97%. Продаж частини акцій не вплинув на позицію Ping An, яка, як і раніше, залишається одним з найбільших акціонерів банку HSBC з часткою $13,2 млрд.

Як повідомляє Bloomberg, команда Ping An розглядає можливість подальшого продажу акцій HSBC. Потенційними покупцями можуть стати «суверенні фонди добробуту або надбагатий інвестор на Близькому Сході».

За даними Bloomberg, зацікавленість Ping An у скороченні своєї частки відображає її намір зафіксувати прибуток від своїх інвестицій і визнає, що її зусилля щодо просування великих реформ у HSBC виявилися переважно безуспішними.

Коментарі