Страхова група VIG та уряд Угорщини підписали угоду про співпрацю

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова група Vienna Insurance Group (VIG) уклала з урядом Угорщини угоду про співпрацю зі стратегічних питань, спрямовану на «підтримку успішного спільного розвитку та розширення страхового сектору в Угорщині».

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу VIG. Повідомляється, що VIG є лідером страхового ринку цієї країни після придбання угорських підрозділів Aegon Group.

«Угорська держава придбала 45% акцій холдингової компанії, яка згодом була створена для управління угорським бізнесом VIG. Таким чином, воно сформувало основу для спільної співпраці та визнало важливість концепції пенсій та страхування для угорського населення», – йдеться у прес-релізі.

Страхова група VIG збільшила свою частку з 55% до 90% після купівлі 35% компанії VIG Magyarország Befektetesi, яку повідомлялося раніше.

Уряд Угорщини продовжує володіти 10% акцій через державну холдингову компанію Corvinus. Підписана угода є «чітким зобов’язанням подальшої співпраці та збереженням високої важливості страхового сектора для Угорщини».

Нагадаємо, у квітні 2021 року VIG повідомила про отриману постанову Міністерства внутрішніх справ Угорщини, в якій містилася відмова у купівлі підрозділу Aegon іноземним інвестором.

Коментарі