Страхова група з Австрії VIG виключає з андеррайтингу проєкти розвідки сланцевого газу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова група Центральної та Східної Європи Vienna Insurance Group (VIG) опублікувала оновлені зобов’язання щодо сталого розвитку у сфері інвестицій та андеррайтингу.

Згідно з опублікованою декларацією «Відповідальне інвестування», VIG зобов’язується не страхувати роботи з розвідки сланцевого газу та сланцевої нафти, газу та нафти із щільних порід, а також усіх видів нових проєктів глибоководного видобутку корисних копалин.

«У декларації «Відповідальне інвестування» також перераховані критерії для енергетичного вугілля та нетрадиційної нафти та газу, які були переглянуті та розширені у 2023 році, а також докладно описані винятки щодо забороненої зброї. Крім того, VIG не інвестує у компанії, які порушили Глобальний договір ООН чи права людини», – йдеться у прес-релізі VIG.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що доходи VIG від страхових послуг у 2023 році склали 10,9 млрд євро, збільшившись на 12% порівняно з 2022 роком. Операційний результат до сплати податків склав 773 млн євро, що на 32% перевищує аналогічний показник попереднього року.

Коментарі