Страховий холдинг Tokio Marine шукає покупців для свого бізнесу у Південно-Східній Азії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна холдингова страхова компанія Tokio Marine розглядає варіанти продажу свого підрозділу зі страхування життя в Індонезії, Малайзії, Сінгапурі та Таїланді. Крім виручених коштів приблизно на $1 млрд, угода дозволить холдингу зосередитись на своїй основній діяльності.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що Tokio Marine може продати південно-азіатський бізнес як одному покупцю, так і укласти кілька угод з частковим продажем страхового портфеля.

За словами осіб, знайомих із ситуацією, розгляд угоди знаходиться на ранній стадії, і Tokio Marine може ухвалити рішення про збереження активів на більш тривалий термін.

Нагадаємо, за підсумками 9 місяців 2022-го фінансового року, Tokio Marine повідомила про прибуток у розмірі 271,4 млрд ієн ($2,1 млрд), що на 28% менше, ніж за аналогічний період попереднього року. Падіння прибутку в компанії пояснюють витратами на ризик природних катастроф, зокрема, ураганом Ян та повенями в Європі. Крім цього Tokio Marine зіткнулася з високими вимогами щодо ризику Covid у країнах Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

Коментарі