Страховий сектор Польщі отримує вигоду зі зростання інвестиційного доходу та скорочення претензій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Обсяг валового доходу страхового ринку Польщі у першому півріччі становив 8,8 млрд євро, що на 10% перевищує аналогічний показник минулого року. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо їх звіту Управління фінансового нагляду Польщі (KNF, Komisja Nadzoru Finansowego).

Згідно зі звітом KNF, дохід у секторі non-life страхування збільшив дохід на 11% до 6,3 млрд євро, страховики життя збільшили доходи на 7,6% до 2,5 млрд євро.

Прибуток польських страховиків у першому півріччі склав 1,3 млрд євро проти 470 млн євро роком раніше. Інтернет ресурсу УкрСтрахування також стало відомо, що обсяг претензій щодо договорів страхування в Польщі скоротився на 2,9%, що разом із зростанням інвестиційного доходу дозволило страховому сектору Польщі майже втричі наростити власний прибуток.

«Це пов’язано, перш за все, зі збільшенням доходів від інвестицій страховиків, пов’язаних, у тому числі, із зростанням відсоткових ставок, викликаним інфляцією. Важливе значення має і зниження смертності порівняно з ситуацією під час пандемії, що спричинило менші виплати за полісами страхування життя», – прокоментували у Польській страховій палаті (Polska Izba Ubezpieczeń).

Коментарі