Страховик Ageas прокоментував потенційну покупку британської Direct Line

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова компанія з Бельгії Ageas у відповідь на інформацію щодо купівлі страховика Direct Line опублікувала заяву, в якій виклала стратегічне та фінансове обґрунтування потенційної угоди.

Згідно з заявою Ageas, компанія знаходиться на попередніх стадіях розгляду можливої пропозиції щодо придбання Direct Line. «Ageas твердо вірить, що об’єднання британського бізнесу Ageas і Direct Line буде вигідним як для акціонерів Ageas, так і для акціонерів Direct Line, надаючи реальну можливість збільшити акціонерну вартість за рахунок значного синергічного ефекту операційної та капітальної діяльності». – йдеться у заяві.

Можлива цінова пропозиція становитиме 3,1 млрд фунтів стерлінгів. Умовами угоди передбачається, що акціонери Ageas у Direct Line володітимуть приблизно 22% випущеного акціонерного капіталу розширеною Ageas Group.

Ageas залишає за собою право зробити пропозицію по Direct Line на менш вигідних умовах, ніж ті, що викладені у цьому оголошенні.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Ageas представила звіт за 2023 рік, повідомивши про чистий прибуток у розмірі 953 млн євро. Операційний прибуток Ageas склав 1,17 млрд євро, що відповідає рентабельності капіталу у розмірі 16,2%.

Коментарі