Страховики авіакомпанії DAE відмовляються врегулювати позов щодо літаків, які утримуються в росії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії відмовляються відшкодовувати збитки найбільшої на Близькому Сході лізингової авіакомпанії Dubai Aerospace Enterprise (DAE) через втрату авіалайнерів у російських аеропортах.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що група страховиків, серед яких – Lloyd’s, Swiss Re, AIG, AXIS – виступила проти судового позову DAE, посилаючись на те, що страхові поліси не покривають санкції проти росії.

До групи страховиків входять 11 компаній, які покривають ризики втрати/пошкодження авіалайнерів, відповідальності перед третіми особами та інші авіаційні ризики. У судовому розгляді, ініційованому компанією DAE у Високому суді Лондона, заявник вимагає від страховиків відшкодування збитків на суму $875 млн. за 19 літаків, затриманих у Росії.

На сьогоднішній день клієнтами Dubai Aerospace Enterprise є понад 170 авіакомпаній у 65 країнах. Парк лізингових бортів налічує 425 літаків Airbus, ATR та Boeing. За підсумками першого кварталу компанія провела списання балансової вартості авіалайнерів, що утримуються, на суму $538 млн.

Коментарі