Страховики Гонконгу поки що не відновилися після пандемічного спаду

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Управління страхування Гонконгу, у першому кварталі сукупний преміальний дохід скоротився на 7% до 147 млрд.

За видами страхування загальний дохід від довгострокового страхування знизився на 8,9% до $126 млрд, пенсійне страхування скоротилося на 47,6% до $8,3 млрд. У секторі загального страхування валові та чисті премії становили $20,7 млрд (збільшення на 6, 9%) та $12,5 млрд (збільшення на 4,1%) відповідно. Загальний обсяг претензій у цьому секторі залишив $7,5 млрд, що на 4,7% нижче.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Swiss Re Institute повідомляв, що «постпандемічне відновлення доходів у Китаї може бути повільним, а відновлення споживання — поступовим, оскільки споживачі вважають за краще більше зберігати і менше витрачати».

Порівняно з допандемічним періодом відбулися зміни у характері споживчого попиту. Так, жителі з провінції Гуандун, які традиційно купували страховку в Гонконгу, тепер виявляють слабкіший інтерес до такого роду продуктів. «Повернення материкового попиту до Гонконгу не слід сприймати як щось, що само собою зрозуміле», — зазначають автори звіту Swiss Re Institute.

Коментарі