Страховики Індонезії пропонують запровадити обов’язкове автострахування відповідальності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Асоціація загального страхування Індонезії (AAUI) виступила із пропозицією запровадити обов’язкове страхування відповідальності для власників усіх видів транспортних засобів.

Свою пропозицію страховики аргументують суттєвим збільшенням кількості дорожньо-транспортних аварій та зростанням сукупного обсягу страхового відшкодування.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення AAUI відомо, що за весь 2023 рік страховики Індонезії врегулювали претензії за договорами автострахування на суму 7 трлн індонезійських рупій ($438 млн).

На сьогоднішній день в країні немає обов’язкового автострахування ОСЦПВ. Натомість власники транспортних засобів купують комплексну страховку, яка не покриває ризику відповідальності перед третіми особами. За словами представника AAUI, страхова асоціація вивчає можливість створення консорціуму страховиків ОСЦПВ в країні.

Раніше повідомлялося, що приріст преміального доходу страховиків Індонезії відстає за темпами страхових претензій, що негативно позначається на прибутковості місцевих страхових компаній.

Коментарі