Страховики Канади реєструють сплеск претензій домовласників через холодну погоду

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова брокерська компанія з Канади Square One заявила про стрімке зростання претензій щодо договорів страхування житла через замерзання труб.

За даними страховика, з початку 2024 року кількість претензій від власників житлових будинків, які скаржилися на замерзання водопровідних труб, зросла майже втричі, порівняно з аналогічним періодом 2023 року.

“За останні пару тижнів ми побачили майже втричі більше претензій, пов’язаних з холодною погодою, порівняно з тим же періодом минулого року”, – прокоментувала менеджер із претензій Square One. «І більшість із них виникла через замерзлі труби», — уточнила вона.

У компанії наголосили, що середня сума ремонту через прорив труби складає приблизно CA$16 тисяч.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування із заяви канадського страховика також відомо, що у низці провінцій, включаючи Британську Колумбію та Квебек, тривають сильні морози та очікуються крижані дощі. Враховуючи хвилю похолодання, страхові компанії реєструватимуть дедалі більшу кількість претензій. Крім замерзлих труб, претензії можуть бути через пошкодження та обвалення покрівлі на житлових будівлях.

Коментарі