Страховики Латинської Америки страждають від падіння попиту та уповільнення економіки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У новому звіті рейтингового агентства AM Best надається стабільний прогноз для розвитку сектору страхування в країнах Латинської Америки на короткострокову перспективу.

«Незважаючи на боротьбу з економічними перешкодами та пов’язаними з ними проблемами, страховий ринок Латинської Америки залишається стабільним, а рівень страхових внесків наближається до рівня, який востаннє спостерігався у 2019 році», – йдеться у звіті AM Best.

Автори звіту вказують на позитивні зміни в економіці регіону, відновлення після пандемічного спаду, а також стабільність в умовах глобальних потрясінь, спричинених військовою агресією Росії проти України.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту AM Best відомо, що головними проблемами страхового ринку Латинської Америки залишається уповільнення внутрішнього попиту через зниження реальної заробітної плати, високі операційні витрати страховиків та низька прибутковість.

Прогноз МВФ для регіону Латинської Америки у розрізі економічної активності майже вдвічі нижчий від оцінки зростання глобальної економіки: 1,6% проти 2,8%.

Коментарі