Страховики Німеччини виступають за обов’язкове страхування ризику повені

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітична компанія VdS Schadenverhütung на прохання Страхової асоціації Німеччини (GDV) провела дослідження про ризики затоплення для мешканців федеральних земель та округів.

Згідно з дослідженням, у Саксонії найвища частка адрес, схильних до ризику повного або часткового підтоплення, серед усіх федеральних земель Німеччини. Тут майже 3% адрес перебувають у зонах затоплення. За нею слідують Тюрінгія приблизно з 2,7% і Рейнланд-Пфальц з 2%. Найменше постраждали землі Шлезвіг-Гольштейн (0,16%), Гамбург (0,08%) та Берлін (0,04%).

Страхова асоціація GDV, аргументуючи даними результатами, вимагає запровадження обов’язкового страхування ризику повені та заборону на будівництво в зонах підвищеного ризику.

«Хоча цифри офіційні та загальновідомі, у політичному порядку денному не стоїть профілактика, а лише дебати про запровадження обов’язкового страхування від стихійних лих», – прокоментувала заступник генерального директора GDV Аня Кефер-Рорбах. «Через зміну клімату і, отже, частіших екстремальних погодних явищ, збитки в мільярди євро неминучий».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сильні дощові опади спричинили масштабні повені у південних регіонах Німеччини.

Коментарі