Страховики Nord Stream 1 можуть не продовжувати контракт, щоб уникнути потенційних претензій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Компанії, які забезпечують страхове та перестрахувальне покриття газопроводу Nord Stream 1, поки що не вирішили, як реагувати на потенційні претензії від страхувальників після вибуху на Nord Stream 2.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що пошкодження газопроводу Nord Stream 2 викликало серйозне занепокоєння страховиків аналогічного проекту Nord Stream 1, серед яких — Munich Re, Zurich Insurance та синдикати Lloyd’s.

Наразі тривають дискусії про перегляд покриття та вартість страхових внесків. Очікується, що страховики-учасники проекту можуть відмовитися від майбутніх претензій, посилаючись на ризики війни або саботажу, які не є страховими випадками та не покриваються страховкою.

Крім цього, за інформацією Reuters, існує висока ймовірність того, що страховики не продовжуватимуть страхові контракти в рамках Nord Stream 1. За словами юристів, страховики Nord Stream повинні будуть довести, що їхній поліс не покриває збитків, заподіяних вибухами, щоб уникнути виплати за будь-якого позову.

Коментарі