Страховики Південної Кореї прозвітували про рекордний прибуток, але побоюються тиску регулятора

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За підсумками першого півріччя страховий сектор Південної Кореї досяг сукупного чистого прибутку в розмірі 8 трлн ($6 млрд). Більша половина чистого прибутку (57%) перепадає на сектор non-life страхування, 43% – на страховиків життя.

Галузеві спеціалісти Південної Кореї припускають, що зростаюча прибутковість страхового сектора може спричинити тиск з боку фінансового регулятора з метою зниження страхових внесків для підтримки населення.

Особлива увага регулятора може бути спрямована на сектор автострахування, який у звітному періоді знизив коефіцієнт збитковості. Так, коефіцієнт збитковості з автострахування серед семи великих страховиків залишався на рівні близько 70%.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що сектор non-life страхування в Південній Кореї зберігає стабільний прогноз, але рейтингове агентство AM Best очікує на «підвищення тиску» на комбінований коефіцієнт збитковості автострахування через постпандемічне відновлення частоти претензій та зростання витрат на ремонт автомобілів.

Коментарі