Страховики Таїланду готуються до збільшення ринку електромобілів та пов’язаних ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Асоціація загального страхування Таїланду (TGIA) створила робочу групу для детального вивчення всього спектра ризиків страхування електромобілів.

Згідно з коментарем старшого віце-президента TGIA, страхування електромобілів вважається новим ризиком у секторі загального страхування в Таїланді, оскільки страховики стикаються з дорогими претензіями щодо відшкодування витрат на ремонт таких автомобілів.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що в Таїланді спостерігається зростання попиту на електромобілі, а китайські компанії створюють виробничі бази в Таїланді. За словами представника TGIA, “страховики не хочуть залишатися позаду”.

«Оскільки більшість електромобілів є новими, страхові компанії ще не бачили кількості претензій. Тож прибутку ще достатньо. Але тепер з’явилися очевидні ознаки того, що коефіцієнт втрат електромобілів на ринку значно збільшився, досягнувши рівня 90-100%, що близько до збитку», – прокоментував представник TGIA.

Нагадаємо, найближчими роками ринок страхування електромобілів зросте на двозначні показники, проте рівень рентабельності цього виду страхування не сприятиме прибутковості. Такий висновок зробили автори аналітичного звіту міжнародної страхової групи зі Швейцарії Swiss Re Institute.

Коментарі