Страховиків Китаю зобов’язали посилити кібернетичну безпеку після інциденту з ICBC

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхові компанії та банки Китаю мають провести аналіз кібернетичної безпеки даних та операційних процесів, оскільки кібератака на Industrial&Commercial Bank of China у листопаді минулого року завдала збитків операціям найбільшого кредитора Китаю та порушила торгівлю на ринку казначейських облігацій США.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування, банківський та страховий регулятор Китаю випустив директиву, в якій банкам та страховикам наказано «виправити всі виявлені лазівки для захисту від ризику атак програм-вимагачів». Окрему увагу Національне управління фінансового регулювання приділило безпечному використанню електронної пошти та захисту від фішингових програм.

Згідно з інформацією Bloomberg, американський підрозділ банку ICBC у листопаді минулого року зазнав хакерської атаки, яка позбавила можливості проводити операції з казначейськими облігаціями США.

«Ця атака привела фінансові установи в стан підвищеної готовності і виявила небезпеку того, що перспектива кібератаки може колись вивести з ладу ключову частину фінансової системи», – повідомило Bloomberg.

Коментарі