Страхування може стати ключовим елементом захисту людей від невизначеності

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхування здатне забезпечити стабільність за умов тотальної невизначеності. Такий основний висновок Доповіді про людський розвиток, підготовлений у рамках Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН).

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо, що активним учасником роботи над доповіддю виступила італійська страхова група Generali та Human Safety Net Foundation.

Автори доповіді стверджують, що страхування від майбутніх ризиків сприяє сталому розвитку суспільства, при цьому страхування сприймається як ключовий елемент захисту людей від невизначеності потенційних загроз.

На сьогоднішній день головними дестабілізуючими факторами, на думку авторів доповіді, є пандемія COVID-19, війна в Україні та зміна клімату. Ці події «підсилили нерівність та політико-інституційну поляризацію суспільства, знизивши загальний рівень довіри до суспільства».

Нагадаємо, незважаючи на широкомасштабну військову агресію росії в Україні та супутні загрози миру, економіці та безпеці, страхова галузь найбільшим ризиком для суспільства вважає глобальне потепління.

Коментарі