Страхування відвантаження українського зерна поставлено на паузу, «поки не з’явиться більше ясності»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхова компанія з Лондона Ascot оголосила про тимчасове припинення видачі страхового покриття для суден, що перевозять українське зерно з портів Чорного моря. Посилаючись на оголошення про вихід із зернової угоди російської федерації, представник Ascot повідомив про зупинення виписки страхового покриття, «поки не з’явиться більше ясності щодо ситуації».

За словами голови транспортного відділу Ascot, вже оформлена страховка не буде скасована і продовжує діяти для вантажів та перевізників протягом тижня.

«З сьогоднішнього дня ми робимо паузу у котируваннях нових поставок, поки краще не розберемося в ситуації», – цитує коментар Кріса Макгілла агентство Reuters. Представник страхового брокера Marsh, який також надає страхову підтримку операцій з відвантаження українського зерна, припустився можливості перегляду сум страхових внесків для майбутніх покриттів.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що учасники Лондонського страхового ринку – страховик Ascot та брокер Marsh – зробили заяву про початок страхування транспортування зернових з українських морських портів. Страховка надасть покриття до $50 млн щодо морських експортних вантажів та військових ризиків.

Коментарі