Страхування воєнних ризиків в Україні: перше судно з експортним вантажем застраховано UNITY

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У січні 2024 року вперше до експортних операцій України було залучено морське судно, застраховане від воєнних ризиків UNITY, створеного українським Урядом спільно з Marsh McLennan та пулом страхових компаній на чолі з Ascot. Вартість страхового покриття становила 0,75% від загальної вартості судна.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Міністерства економіки України. «Нормалізація страхового ринку у торгівлі є наріжним елементом відновлення експорту продукції з доданою вартістю. Наша мета вийти не лише на довоєнні обсяги експорту, а й велику виручку. Це стане можливим лише тоді, коли страховий ринок для морських перевезень відновиться. Тому для нас так важливо, що страхування стає доступнішим і фактично використовується для експорту української продукції», – прокоментувала Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, платформа даних про воєнні ризики, розроблена за партнерства міжнародного страхового брокера Marsh McLennan та Урядів України, була запущена в роботу в жовтні 2023 року.
Платформа містить консолідовані дані про інциденти, пов’язані з воєнними діями, у тому числі, детальну інформацію про частоту і тип атак за місцем розташування з плином часу, а також додаткову інформацію про типи атакованих активів, а також про ступінь завданих збитків.

Коментарі